'Jurassic World Rebirth' krijgt een angstaanjagende realitycheck van kloonwetenschapper

'Jurassic World Rebirth' krijgt een angstaanjagende realitycheck van kloonwetenschapper

Nieuw deel onderzoekt risico's en mogelijkheden van het tot leven wekken van dinosaurussen.

22 jaar na de eerste Jurassic Park-film verschijnt er weer nieuw deel: Jurassic World: Rebirth. De grote vraag die steeds maar wordt gesteld: Is het slim om uitgestorven dieren tot leven te brengen? Veel kijkers vragen zich daarbij af of het nog steeds technisch mogelijk is. Gelukkig is er een kloonwetenschapper die dit heeft gecheckt.

In de eerste film van Steven Spielberg werd al meteen duidelijk hoe gevaarlijk het is om dinosaurussen te klonen. Dr. Ian Malcolm waarschuwde toen al dat de wetenschappers niet genoeg stilstonden bij de gevolgen. Maar de grote vraag is: Hoe ver kunnen we gaan met de technologie om dinosaurussen tot leven te brengen?

Realiteitscheck
Wetenschapper Ben Lamm haalde eerder het nieuws door oude diersoorten weer tot leven te wekken. Over het klonen van dinosaurussen zegt hij: "We zijn nu op een punt waar kunstmatige intelligentie en genetische technologie samenwerken. Maar er is geen dinosaurus-DNA meer, omdat DNA snel afbreekt. "

Hij gaat verder over de kans op een terugkeer: "Het oudste DNA dat we hebben, is 1,2 miljoen jaar oud van een mammoet. Dus ik wil het niet uitsluiten, maar ik denk niet dat we ooit compleet dino-DNA zullen vinden."

Echte superdino's
In Jurassic World: Rebirth gaat een groep mensen de jungle in om genetisch materiaal van dino's te verzamelen. Volgens Lamm kloppen sommige dingen in de film wetenschappelijk wel. De dinosaurussen zijn vaak niet 'echt', maar genetisch gemanipuleerde superdino's. Hoewel dit overdreven lijkt, kloppen sommige technieken wel met hoe de wetenschap werkt.



NieuwsFilm

meest populair

OSZAR »